Stereovalokuvista

Näin katsot kolmiulotteisia stereovalokuvia ilman apuvälineitä. Paljon parempi kuin yksikään samaan tarkoitukseen kehitetty laite. Tämän menetelmän voi oppia hetkessä, jonka jälkeen ympäristö pienistä tavaroista maisemiin asti saa uusia merkityksiä. Laajat ohjeet hyöty- ja huvikäyttöä varten.

 1. info.html -- Kolmiulotteinen kirjoitus -- Oletko huomaamattasi kulkenut aina silmälappu toisen silmän päällä? Heitä tarpeeton silmälappu pois ja ala lukea kahdella silmällä. Kolmiulotteiset stereokuvat voivat olla tavallisen näköisiä kuvia, esineitä tai vaikka kokonaisia taloja mutta tässä on vain muutama lause, jotka voi nähdä ainakin kolmella eri tavalla. Stereokuvia eivät ole vain valokuvat ja piirrokset, vaan myös kirjoitus voi olla stereokuva.
   
 2. kirjaimet.html -- Kaksi kirjainta -- Ei stereokuva, vain kaksi samanlaista kirjainta vierekkäin.
   
 3. kumpi_silma.html -- Vasen- ja oikeasilmäisyydestä -- Yksinkertainen tapa selvittää oletko oikeasilmäinen vai vasensilmäinen. Ota myös selville kumpi on yleisempää, oikeasilmäisyys vai vasensilmäisyys ja ovatko vasenkätiset vasensilmäisiä.
   
 4. lyhyt_ohje.html -- Näin katsotaan stereokuvia paljain silmin ilman apuvälineitä -- Aivan lyhyt ohje, jonka avulla saatat oppia muutamassa minuutissa katsomaan kolmiulotteisia stereokuvia paljain silmin ilman apuvälineitä. Stereokuviakaan ei tarvita opetteluun. Tämä katsomistapa on paitsi luonnollinen, myös kahdesta tunnetusta katsomistavasta ylivoimaisesti toista parempi. Nopeimmat oppivat taidon muutamassa sekunnissa.
   
 5. muuta.html -- Kaikkea voi katsoa -- Erikoisia ideoita näkemään oppineille. Esimerkiksi kaurapuuron valmistus, kumppanin hankinta, miten ollaan rakastuneita, kyklooppi, naisen rinnat, valokuva-automaatit, junanvaunut ja lehden lukeminen.
   
 6. naama.html -- Oletko koskaan nähnyt omaa naamaasi? -- Miksi minulla on tällainen naama? Stereokuvat ja taito niiden katselemiseksi auttavat ymmärtämään miksi katsojalla on sellainen naama kuin hänellä on. Naama ei olekaan sellainen kuin naaman haltija aikaisemmin kuvitteli, sillä hän ei osannut katsoa omaa naamaansa, vaikka kaikki muut osasivat.
   
 7. neliot_stereo.html -- Stereoneliöt -- Neljä piirrettyä neliötä, jotka peittävät toisensa osittain. Tässä helposti kolmiulotteisena nähtävässä stereokuvassa on voimakas kolmiulotteisuuden vaikutelma. Läpinäkyvä ja keltainen neliö ovat lähellä. Vihreät neliöt ovat kaukana.
   
 8. ohje.html -- Kaikki tarvittava stereonäkökyvyn hankkimiseksi -- Yksityiskohtainen ohje ja kuvalinkkejä kolmiulotteisten stereokuvien katsomiseksi paljain silmin ilman apuvälineitä. Kaksi erilaista katsomistapaa ja syyt, joiden vuoksi toinen katsomistapa on ylivoimaisesti toista parempi.
   
 9. ohje_1.html -- Stereokuvista yleisesti -- Mitä stereovalokuvilla tehdään? Mikä stereovalokuva on? Miten stereovalokuva eroaa tavallisesta valokuvasta? Mitä tarkoittaa oikeavärisyys? Miten kolmiulotteisuus saadaan stereokuvaan? Vertaa kuvaa ääneen
   
 10. persoonallisuustesti.html -- Persoonallisuustesti -- Toisin kuin kaupalliset persoonallisuustestit (perstestit), tämä oppimattomien henkilöiden tutkimiseksi kehitetty persoonallisuustesti on täysin luotettava. Testissä selviää myös auttaako alkoholin avulla valmiiksi otettu silmien oikea asento vai onko siitä haittaa sekä mitä vieraita ja vaikeasti ymmärrettäviä kieliä testattava henkilö puhuu.
   
 11. rakkaus.html -- 3D-rakkautta -- Rakastuminen siihen kolmanteen, jota ei ole olemassa. Unohtumaton yö ja aamu hotellissa. Kaikki alkoi jo paljon aikaisemmin unesta ja aivan viattomasta kohtaamisesta mutta lopullinen antautuminen tapahtui vasta Nizzan rantakadun Promenade Des Anglaisin ylellisessä hotellihuoneessa eräänä talven päättymistä enteilevänä aamuna.
   
 12. reika.html -- Reikä on paljon enemmän kuin vain reikä -- Pieni reikä auttaa näkemään selvästi ja reiän avulla voi katsoa myös oman silmänsä sisälle.
   
 13. sanat.html -- Stereonäköharjoituksia sanoja katselemalla -- Kaksi sanaa. Ei stereokuva.
   
 14. setelit.html -- Väärennetty raha -- Väärät setelit voi tunnistaa stereonäön avulla parissa sekunnissa. Katsomisohje sekä yksinkertainen apuväline, jonka avulla voit tutkia seteleitä vaikka työksesi.
   
 15. sokea_piste.html -- Näkökyvyn aukko -- Silmän sokea piste on niin suuri, että sen taakse mahtuu kaksi metriä leveä auto noin 30 metrin päästä katsottuna. Kuu pimenee ja hiekka-aavikolta katoaa kameli. Yhden euron kolikko katoaa noin 30 cm:n päästä. Ihmisen pää putoaa kolmesta metristä miekkaan tarttumatta. Osaatko uskotella aivoillesi, että toinen silmäsi on kokonaan sokea, vaikka molemmat silmät näkevät? VAARA: älä katso aurinkoa näin tai sokeudut!
   
 16. uv-sateily.html -- UV-säteily vaikuttaa aivan toisin, kuin useimmat luulevat -- Ultravioletti(UV)-säteilyltä suojautuminen vahingoittaa silmiä ja ihoa. Valitettavasti tämäkin asia on mennyt hitaasti eteenpäin. Kirjoitin tästä jo useita vuosia sitten ja vieläkin lehdistä voi lukea aivan järjettömiä ohjeita jopa lääkäreiden kirjoittamana. Muutamat lääkärit ovat kuitenkin jo huomanneet, että heitä on opetettu väärin ja että he aikaisemmin uskoivat kaiken yrittämättäkään ajatella itse kuinka asiat todellisuudessa ovat.
   
 17. xx_kuva.html -- X -- Kaksi X-kirjainta auttaa löytämään silmän sokean pisteen
   
 18. zeseus_tulee.html -- Stereonäön harjoittelua kuvaan kirjoitetuin sanoin -- Piirretty kuvio ja kaksi lyhyttä riviä tekstiä. Tässä helposti kolmiulotteisena nähtävässä stereokuvassa on voimakas kolmiulotteisuuden vaikutelma. Teksti on lähellä ja kuva on kaukana. Ylempi tekstirivi on hieman lähempänä kuin alempi. Tekstin taakse voi yrittää kurkistaa siirtämällä päätä tarkasti vaakasuunnassa, jolloin teksti liikkuu pään liikkeen suuntaan. Kuva ei kuitenkaan esitä Teksasin karttaa.
   anttalainen.com Helsinki Finland Europe (2837) -- | english | contact | fashion | next_life_english | offshore | trump | suomi | luettelot | galleria | lopettaneet | kartta | kunta | messut | muut | suorahaku | tilauskeskus | next_life_suomi | stereokuvat | veikkaus | edunsaajat | fisse | yhteystiedot |


ID0631: KVPDARTHUXECMPXBHRKQ